Новости

14.08.2020

СПІЛЬНИЙ ПРЕДСТАВНИЦЬКИЙ ОРГАН РОБОТОДАВЦІВ НА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНІ ПІДБИВ ПІДСУМКИ ДІЯЛЬНОСТІ У ПЕРШОМУ ПІВРІЧЧІ ТА ВИЗНАЧИВ ПРІОРИТЕТИ РОБОТИ НА ДРУГУ ПОЛОВИНУ 2020 РОКУ

Спалах COVID-2019, введення карантинних обмежень – 2020 рік видався вкрай непростим для всіх. Але роботодавці змогли гідно відповісти на виклики, які перед ними постали, та реалізувати багато не лише короткострокових пріоритетів, а й програмних цілей.

Створено Мінпромполітики, облікову ставку НБУ знижено до 6%, – (найнижчий рівень за історію незалежної України), в процесі реалізації наша ключова ініціатива - збільшення локалізації виробництва в рамках державних закупівель.

За ініціативи роботодавців відновлено програму «Допомога по частковому безробіттю» та вже збережено майже 400 тисяч робочих місць.

Вдалося не допустити підвищення у 4 рази тарифів на передачу, диспетчеризацію та розподіл електроенергії та підвищення на постійній основі нічного прайс-кепу. Промислові споживачі зможуть купувати 40% електроенергії атомної генерації, а відповідно - за нижчими цінами.

Збережено програму держпідтримки сільгоспмашинобудування.

Але ще маємо багато над чим попрацювати. Тож обговорили стратегію подальших дій та розвитку, головні ініціативи, необхідні для вітчизняного бізнесу та економіки, інструменти їх реалізації.

Найближчим часом маємо донести до керівництва країни консолідовану позицію роботодавців щодо підвищення мінімальної заробітної плати, тарифоутворення на енергоносії, перегляду умов Угоди про асоціацію з ЄС та інших «гарячих» питань.

Роботодавці впевнені, що має нарешті повноцінно запрацювати Тристороння соціально-економічна рада на національному рівні та Експортно-кредитне агентство. Як ніколи актуально питання підготовки кваліфікованих кадрів, які б відповідали потребам бізнесу.

Присутні подякували за ефективну роботу заступнику Голови СПО роботодавців Віталію Немілостівому, якого призначено заступником Міністра з питань стратегічних галузей промисловості, та висловили надію на ефективну співпрацю вже у рамках новоствореного відомства.

Насамкінець ще раз акцентували на тому, що у непростий для економіки країни період роботодавці мають використовувати абсолютно всі можливості для того, щоб голос вітчизняного бізнесу був почутий в Україні та в світі.