Новости

22.07.2020

СТВОРЕНО МІНІСТЕРСТВО З ПИТАНЬ СТРАТЕГІЧНИХ ГАЛУЗЕЙ ПРОМИСЛОВОСТІ

Кабінет Міністрів України утворив новий орган - Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості на чолі з Олегом Уруським.

Сьогодні на засіданні Уряду підтримали відповідний проект постанови.

"Метою прийняття акту є утворення органу відповідального за забезпечення та реалізацію державної промислової політики у сферах розвитку стратегічних галузей промисловості", - йдеться у документі.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив: «Питання про створення нового відомства назріло вже давно. Наразі потрібні нові підходи щодо розвитку промисловості, шляхом формування єдиної державної політики і стратегії. Це повинен бути пріоритет оборонної та високотехнологічної галузей, які мають в Україні значний потенціал. Тому сьогодні офіційно ми дамо старт створенню нового Міністерства».

Нагадуємо:

16 липня Верховна Рада призначила Олега Уруського Віце-прем'єр-міністром - Міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

"Найперше завдання - налагодження системи, щоб позбутися того хаосу, у якому перебуває наша промисловість. Ми плануємо співпрацювати з профільними асоціаціями, у нас є спільні напрацювання. Тільки разом ми зможемо вийти з тієї кризи, у якій опинилась наша промисловість", - сказав Уруський перед голосуванням.

За його словами, ухвалення відповідної постанови дозволить забезпечити сталий розвиток стратегічних галузей промисловості, створення нових робочих місць, збільшення надходження до державного бюджету, розвиток регіонів і позитивно вплине на ринкове середовище України.

Олег Уруський займав керівні посади на підприємствах і об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудуванні.

Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки і оборони, Секретаріату Кабінету Міністрів.

У 2015 році він очолював Державне космічне агентство, до того був Першим заступником Міністра промислової політики.

З квітня 2020 року він очолює інжинірингову компанію "Прогрестех-Україна", яка надає інженерні сервіси, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки.