Новости

22.09.2018

Харківський завод «Південкабель» відзначив своє 75-річчя

21 вересня Харківський завод «Південкабель» святково відзначив свій 75-літній трудовий ювілей.

В ювілейних урочистостях взяли участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, керівники обласних органів влади, численні партнери заводу.

Відкриваючи урочистості трудового колективу, з привітальним словом з нагоди ювілею до присутніх звернувся Генеральний директор «Південкабелю» Володимир Золотарьов.

«Восени 1943 року почалося будівництво нашого заводу. На околиці міста, у ярах, за короткий термін були побудовані перші цехи і випущена продукція, якої так потребував Південний фронт.

Старі корпуси досі нагадують про те, як було тоді важко. Але ми впоралися! Від перших емаль-проводів до випуску сучасних силових кабелів пройшли десятиліття.

За цей час змінилося кілька поколінь трудівників заводу. І сьогодні ми — лідери кабельної промисловості України, наша продукція продається в Україні, в Європі та Азії. Я дякую всім ветеранам, усім працівникам заводу, які професійно ставилися і ставляться до своєї роботи», — сказав Володимир Золотарьов.

Коллектив робітників, керівників, менеджерів і фахівців заводу «Південкабель» та учасників ювілейних урочистостей привітав перший заступник голови Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Олександр Колесніков.

«Створений у складному 1943 році, Харківський завод «Південкабель» за 75 років, зусиллями згуртованого колективу, перетворився в одне з найбільших підприємств електротехнічної промисловості України з випуску кабельно-провідникової продукції.

Приємно усвідомлювати, що марка «Південкабелю» свідчить про високу якість продукції, що випускається і відома не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Харківський «Південкабель» є визнаним постачальником кабельної продукції для різних галузей економіки нашої держави. Значна частина продукції заводу експортується у десятки країн світу.

Прийміть, шановні колеги, слова глибокої вдячності за Вашу самовіддану працю і вагомий внесок в економіку нашого міста і області, побажання всім доброго здоров'я, сімейного благополуччя та нових трудових звершень», — зазначив у своєму привітанні Олександр Колесніков.

З нагоди свята для всіх гостей був підготовлений концерт, в якому взяли участь кращі вокальні та танцювальні колективи міста.

Довідка. Завод «Південкабель» заснований у 1943 році. Сьогодні це одне з найбільших підприємств з випуску кабельно-провідникової продукції в Україні, яке пропонує понад 25 тис. марко-розмірів виробів для теплових і атомних електростанцій, нафтових родовищ і вугільних шахт, метрополітенів та новобудов, залізничного, міського транспорту тощо. Зараз на заводі працює понад 1 тис. робітників.