Новости

23.09.2017

ХТЗ випустив понад 700 тракторів: поточні справи і стратегія розвитку

Харківський тракторний завод підписав Меморандум про стратегічне партнерство з Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут».

Документ, 22 вересня, в рамках ІХ Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи! » підписали власник і президент групи DCH Олександр Ярославський та ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокіл.

Олександр Ярославський зазначив, що одним з успішних прикладів інвестиційної роботи групи компаній DCH було відновлення роботи «ХТЗ». Із початку року завод уже виробив понад 700 машин, до кінця 2017 кількість вироблених тракторів марки «ХТЗ» зросте до 1 тисячі одиниць.

Говорячи про підписаний Меморандум, Ярославський підкреслив, що угода відкриває нові перспективи для Харківського тракторного заводу.

«Для нас це дуже важливо. «ХПІ» — це вищий навчальний заклад, який готує фахівців. «ХТЗ» — це майданчик, це харківське, українське підприємство, яке потребує таких фахівців. Тому, природно, для нас це дуже цінно. До цього ми підписали договір про спільну співпрацю з Харківським університетом імені В. Н. Каразіна. Ми бачимо в цьому велику перспективу для себе як для заводу», — наголосив Олександр Ярославський.

У свою чергу, генеральний директор Харківського тракторного заводу Андрій Коваль зазначив, що сьогодні «ХТЗ» готовий надавати свою площадку для молодих фахівців-розробників.

«ХПІ» — це фактично наш профільний вуз. Нам дуже потрібен приплив молодих фахівців, які в змозі рухати подальший розвиток моделей. Нас цікавлять, перш за все, фахівці в області проектування і технології. У нас вже досить високий середній вік працівників. Звичайно ж, потрібна нова кров», — акцентував Андрій Коваль.

Гендиректор заводу додав, що в рамках виконання Меморандуму з навчальним закладом «ХТЗ» буде заохочувати студентів, виплачуючи їм зарплату.

«Ми даємо можливість >«ХПІ» обкатувати ті кадри, які вони виховують, ми готові давати їм нові знання, готові використовувати їх в практичних проектах, де вони будуть набиратися практичних навичок. Для «ХПІ» важливо, що вони можуть дати своїм студентам новий горизонт знань і отримати ту ж підтримку DCH, яка є інвестиційно-інноваційною структурою. Також ми будемо пропонувати зарплату. Людина вчиться в інституті, отримуючи повноцінну вищу освіту, і в той же час частину часу проводить на заводі, отримуючи зарплату. Але моє завдання, щоб за цей період студент перехопив основні навички від моїх досвідчених фахівців», — підсумував Андрій Коваль.

Довідка: нагадаємо, що ХТЗ відновив свою роботу 6 січня 2017 року після десятимісячного простою, а в лютому вже почав випуск тракторної техніки.