Новости

24.03.2017

Нам належить ні багато ні мало - військовий стан у промисловості – Анатолій Гіршфельд

Хоч би як не говорили про стабілізацію і початок економічного зростання, це абсолютно недостатні фактори для того, щоб вирішити комплекс проблем, які накопичилися в економіці за останні чотири-п'ять років.

По суті справи, Україні необхідно перейти від сировинного укладу економіки до укладу економіки з високою доданою вартістю.

Друге завдання — в Україні проживає понад 40 млн. чоловік, тобто повинні зберегтися підприємства raw material, які створюють робочі місця. Інакше наша країна не може претендувати на те, щоб прогодувати населення.

2017 рік має стати переломним моментом для цієї політики, коли потрібно виділити національні проекти, які можуть бути локомотивами, і створити преференції вітчизняному виробнику.

Нам належить ні багато ні мало — військовий стан у промисловості, де на чільне місце буде поставлено справжній протекціонізм і преференції вітчизняним виробникам, інвентаризація галузей, які можуть бути конкурентоспроможними на зовнішньому і внутрішньому ринку.

Україні необхідний урядовий орган, який би спеціалізувався на промисловості. У нас відсутній Міністерство промислової політики, тобто відсутня та вертикаль, яка повинна втілювати у життя зміни.

З виступу А. Гіршфельда — народного депутата України, голови Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» на круглому столі в Інституті Горшеніна — Джерело.