Новости

15.09.2016

ООР ХО «Граніт» планує розширене засідання Ради за участю керівників-промисловців

«Вітчизняний бізнес продовжує діалог з урядом, парламентом щодо реформування економіки, вироблення стратегії її розвитку, розвитку промисловості, стимулювання малого та середнього підприємництва. Незважаючи на те, що вже є певні зрушення - пом'якшення валютних обмежень, врахування деяких ініціатив бізнесу при розробці проектів податкової реформи і т.д. Фактично, робота в цьому напрямку тільки починається», — про це заявив народний депутат України, голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолій Гіршфельд на робочій зустрічі з виконавчим директором ООР ХО «Граніт» Василем Григор’євим.

Усі ці та інші проблеми харківських підприємств, наголосив Анатолій Гіршфельд, ми повинні у жовтні розглянути на розширеному засіданні Ради Об’єднання за участю керівників-промисловців та виробити спільну оцінку та спільні пропозиції до Парламенту та Уряду щодо першочергових спільних заходів влади та роботодавців по забезпеченню, врешті-решт, поступального розвитку економіки.

На засіданні Ради планується дати оцінку того, чого вже вдалося досягти і визначити пріоритети на перспективу.

Серед останніх — прийняття в кінці кінців податкової реформи, що «оживила» б внутрішній ринок і привертала інвесторів, створення бази для відновлення української промисловості. Зараз разом з урядом досягнута домовленість про створення комітету з питань розвитку промисловості при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. У нього, зза пропозицією роботодавців, повинні увійти не тільки чиновники, але й професійні експерти, представники вітчизняної індустрії, ділових організацій.