Новости

25.06.2016

ПОДАТКОВА СИСТЕМА ПОВИННА СТИМУЛЮВАТИ ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК

Нинішня податкова система не стимулює розвиток економіки. Податкові новації, які були прийняті у 2014-2015 роках, не стали справжньою комплексної податковою реформою.

Подальше економічне життя країни може стати результативним за умови введення позитивних податкових змін не пізніше 2016 року, тому промислова спільнота наполягає на прийнятті податкового пакету законів ще протягом нинішньої цієї парламентської сесії.

Всупереч очікуванням, сьогодні досягнуті невеликі позитивні зміни в економіці. Але, в разі поліпшення ділового клімату, змін податкової, валютно-курсової, митної політики, спрямованих на стимулювання розвитку економіки і які, безумовно, будуть знижувати обсяги тіньової сфери, — ці невеликі позитивні зміни в економіці можуть бути закріплені.

«Промисловці попереджують, що не можна повторювати помилок 2015 року, коли через відсутність єдиного реформаторського центру, прийняття розбалансованого набору фіскальних норм не відбулося ні зростання виробництва, ні звільнення бізнесу від невиправданого тиску, — на це звернув увагу виконавчий директор Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор'єв, виступаючи на засіданні тристоронньої соціально-економічної ради при Харківській облдержадміністрації.

— Не сприяє вирішенню хронічних проблем економіки і відсутність конструктивного соціального діалогу центральної виконавчої влади, роботодавців і профспілок, в тому числі — відсутність більше двох років єдиних підходів, зафіксованих у Генеральній угоді між урядом, роботодавцями і профспілками», — сказав Василь Григор'єв.

Тільки у тісному, постійному, рівноправному діалозі влади і бізнесу, може бути знайдена сприятлива для розвитку бізнесу і безперешкодних надходжень до державного бюджету модель оподаткування суб'єктів господарської діяльності.