Новости

26.04.2016

Підведено підсумки конкурсу на кращого роботодавця Харківської області

26 квітня у Харківській обласній державній адміністрації відбулося вшанування кращих роботодавців обласного конкурсу на звання «Кращий роботодавець року».

Цей конкурс був ініційований у 2014 році Об’єднанням організацій роботодавців Харківської області «Граніт» та підтриманий Харківською обласною державною адміністрацією та обласним об’єднанням профспілок.

Мета конкурсу була визначена станом справ у реальному секторі економіки, а саме — заохочення роботодавців щодо збереження діючих та створення нових робочих місць, збільшення кількості працюючих, підвищення ефективності виробництва та використання робочої сили, легалізації трудових відносин та зменшення напруженості на ринку праці, забезпечення безпечними умовами праці та підвищення іміджу роботодавців та вітчизняних товаровиробників, які намагаються, попри все, вести свою господарську діяльність у повній відповідності до норм чинного законодавства.

За даними організаційного комітету з проведення обласного конкурсу на звання «Кращий роботодавець року", на районному та міському рівні у конкурсі взяли участь понад 700 підприємств.

За підсумками конкурсу обласного рівня були визначені переможці у трьох номінаціях: «Кращий роботодавець року», «Кращий роботодавець року з безпечного ведення робіт» і «Кращий роботодавець року для осіб, які підпадають під соціальний захист». Підприємства поділили за трьома категоріями. До першого ввійшли ті підприємства, на яких працюють до ста осіб, до другого — ті, де працівників більше ста, до третього — зі штатом, що перевищує тисячу осіб.

У НОМІНАЦІЇ « КРАЩИЙ РОБОТОДАВЕЦЬ РОКУ ДЛЯ ОСІБ, ЯКІ МАЮТЬ ДОДАТКОВІ ГАРАНТІЇ У СПРИЯННІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЮ:

ПАТ «Турбоатом» (серед підприємств з чисельністю працівників більше 1000 осіб), керівник — Суботін Віктор Георгійович.

ПАТ «Завод «Південкабель» (серед підприємств з чисельністю працівників від 101 до 1000 осіб), керівник — Золотарьов Володимир Михайлович.

СТОВ «Надія» (серед підприємств з чисельністю працівників до 100 осіб, Кегичівський район), керівник — Амелін Володимир Анатолійович.

У НОМІНАЦІЇ «КРАЩИЙ РОБОТОДАВЕЦЬ РОКУ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ»:

ПАТ «Харківський машинобудівний завод «СВІТЛО ШАХТАРЯ» (серед підприємств з чисельністю працівників більше 1000 осіб), керівник — Ковальчук Олександр Миколайович.

ТОВ «Слобожанський миловар» (серед підприємств з чисельністю працівників від 101 до 1000 осіб, Дергачівський район), керівник — Пінчук Людмила Володимирівна.

Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство «Бурлуцьке» (серед підприємств з чисельністю працівників до 100 осіб, Великобурлуцький район), керівник — Філімонов Ігор Миколайович.

У НОМІНАЦІЇ «КРАЩИЙ РОБОТОДАВЕЦЬ РОКУ З ОРГАНІЗАЦІЇ БЕЗПЕЧНОГО ВЕДЕННЯ РОБІТ»:

ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» (серед підприємств з чисельністю працівників більше 1000 осіб), керівник — Пащенко Олександр Юрійович.

ТОВ «Малинівський склозавод» (серед підприємств з чисельністю працівників від 101 до 1000 осіб, Чугуївський район), керівник — Бєлозерських Руслан Єгорович.

СТОВ «Червоний партизан» (серед підприємств з чисельністю працівників до 100 осіб, Шевченківський район), керівник — Печериця Леонід Трохимович.

Вручаючи переможцям відзнаки, заступник голови ХОДА Михайло Черняк сказав: «Відзначу, що ми завжди раді допомогти й відзначити тих роботодавців, які, незважаючи на обставини, на належному рівні підтримують свої підприємства, дають людям роботу, забезпечують їм належні умови праці. Сподіваюсь, що й у подальшому ми будемо надійними партнерами і працюватимемо на благо людей».

«Конкурс для відзначення кращих роботодавців області проводиться вперше після тривалої перерви. Відповідне рішення було прийнято минулого року на засіданні соціально-економічної тристоронньої ради при ХОДА, — зазначив виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв. — І дуже приємно, що проблемами реального сектору економіки, проблемами роботодавців — тобто тих, хто реально створює робочі місця і дає людям роботу, — переймаються всі сторони соціального діалогу в області. І тут, є повне взаєморозуміння між обласною держадміністрацією, роботодавцями та профспілками. Це вселяє впевненість і надію, що спільними зусиллями будуть подолані негативні явища у економіці нашого регіону», — наголосив Василь Григор’єв.

Начальник Головного управління Держпраці у Харківській області Олена Назаренко звернула увагу, що отримати відзнаку кращого роботодавця області непросто.

«Підприємства повинні дотриматися низки умов. У першу чергу — це умова обов’язкового офіційного оформлення всіх працівників, дотримання мінімальних гарантій щодо оплати праці, своєчасна оплата праці. Кращі роботодавці займають активну позицію з працевлаштування осіб, які мають пільги та додаткові гарантії у працевлаштуванні, та дотримуються техніки охорони праці з організації безпечного ведення робіт», — відзначила Олена Назаренко.