Новости

22.01.2016

За підсумками 2015 року відбулося незначне скорочення боргів із виплати заробітної плати

21 січня поточного року виконавчий директор Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор'єв взяв участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Відкриваючи засідання комісії, заступник голови облдержадміністрації М.Є. Черняк зазначив, що основною метою діяльності комісії є забезпечення скоординованої роботи структурних підрозділів обласної державної адміністрації, контролюючих органів та органів статистики щодо своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах області.

За повідомленням заступника голови облдержадміністрації, за даними моніторингу, станом на 1 січня 2016 року борги із заробітної плати скоротилися, порівняно з аналогічним періодом 2015 року, на 10,3% або на 18,6 млн. грн, і склали понад 162,3 млн. грн.

На засіданні були заслухані звіти керівників підприємств-боржників, де спостерігаються довготривалі наявні борги із виплати заробітної плати, по єдиному соціальному внеску та по платежах до Пенсійного фонду України: Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, ДП «Український державний інститут по проектуванню заводів важкого машинобудування (Укрдіпроважмаш)», АТ «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань», ПАТ «Харківський електромеханічний завод «Укрелектромаш» та ДП «Український державний проектний інститут «Укрміськбудпроект».

«Те незначне зменшення загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати, яке відбулося за підсумками минулого року, безумовно вселяє певний оптимізм, — зазначив у своєму виступі член комісії, виконавчий директор Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор'єв. — Але, зі звітів керівників підприємств-боржників, на жаль, ми не побачили нових, тим більше — комплексних, підходів до вирішення цієї непростої проблеми. І це не може комісію турбувати, особливо, що стосується державних підприємств», — наголосив Василь Григор'єв.

У ході засідання, керівники Харківського державного авіаційного підприємства та «Укрміськбудпроекту» повідомили про терміни ліквідації заборгованості зі страхових виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Також про ситуацію на підприємствах-боржниках інформували керівники профільних департаментів облдержадміністрації.

Керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

За підсумками засідання прийнято протокольне рішення.